A szomszédos üzlethelyiségből fúrták meg egy pécsi zálogház széfjét

2009.11.24. 07:11
A szomszéd üzlethelyiség falát megbontva, hátulról fosztottak ki egy széfet felkészült mackósok Pécsen. A széfben riasztó volt, ami riasztott is, de a biztonsági őröknek nem tűnt fel semmi különös. A lopást így csak nyitás után vették észre.

Filmbe illő módszerekkel fosztottak ki egy pécsi zálogházat a napokban. A rendőrség tájékoztatása szerint a zálogház széfjét a szomszédos üzlethelyiségből fúrták meg, ez alapján arra következtetnek, hogy az elkövetők minden bizonnyal profik voltak. A meló több napos előkészítést igényelt.

Tamás Armand, a Baranya Megyei Rendőr-fókapitányság főnyomozója szerint a tolvajok ismerték a páncélszekrény pontos helyét. A zálogházzal szomszédos, üresen álló üzletbe mentek, ahol a falat kibontva érték el a széf hátulját, amelyet aztán kivágtak, és egy éjjel a benne talált értékeket elemelték.

Az üzlet és a páncélszekrény is riasztóval volt felszerelve. A széf a kifosztásakor riasztotta is a biztonsági szolgálatot, amely az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre ért, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki, amikor a tolvajok már messze jártak.

A széfben zálogba tett, részben egyedi ékszerek voltak, amelyek egy részéről korábban fotó is készült, így felbukkanásuk esetén azonosíthatóak lesznek. A rendőrség az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás ügyében indított nyomozást, és keresi a tetteseket.