Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A szomszédos üzlethelyiségből fúrták meg egy pécsi zálogház széfjét

2009.11.24. 07:11
A szomszéd üzlethelyiség falát megbontva, hátulról fosztottak ki egy széfet felkészült mackósok Pécsen. A széfben riasztó volt, ami riasztott is, de a biztonsági őröknek nem tűnt fel semmi különös. A lopást így csak nyitás után vették észre.

Filmbe illő módszerekkel fosztottak ki egy pécsi zálogházat a napokban. A rendőrség tájékoztatása szerint a zálogház széfjét a szomszédos üzlethelyiségből fúrták meg, ez alapján arra következtetnek, hogy az elkövetők minden bizonnyal profik voltak. A meló több napos előkészítést igényelt.

Tamás Armand, a Baranya Megyei Rendőr-fókapitányság főnyomozója szerint a tolvajok ismerték a páncélszekrény pontos helyét. A zálogházzal szomszédos, üresen álló üzletbe mentek, ahol a falat kibontva érték el a széf hátulját, amelyet aztán kivágtak, és egy éjjel a benne talált értékeket elemelték.

Az üzlet és a páncélszekrény is riasztóval volt felszerelve. A széf a kifosztásakor riasztotta is a biztonsági szolgálatot, amely az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre ért, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki, amikor a tolvajok már messze jártak.

A széfben zálogba tett, részben egyedi ékszerek voltak, amelyek egy részéről korábban fotó is készült, így felbukkanásuk esetén azonosíthatóak lesznek. A rendőrség az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás ügyében indított nyomozást, és keresi a tetteseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?