Újabb csaló ügyvédet kaptak el

2009.11.26. 11:35
Különösen nagy kár okozó csalással gyanúsítanak egy budapesti ügyvédet, aki hamis igazolásokkal, számlákkal és papírokkal csalt ki pénzt egy takarékszövetkezettől és két részvénytársaságtól.

A Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezettel hitel, illetve faktorálási (hitel felvásárlási) szerződést kötött több gazdasági társaság 2005 és 2007 között, úgy, hogy az igényléshez valótlan tartalmú számlákat és bizonylatokat mutattak be, valamint hamis banki és adóigazolásokat használtak fel. A budapesti ügyvédet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy ezekhez az ügyletekhez pénzért valótlan adóigazolásokat szerzett be, később ezen gazdasági társaságok egy részének az értékesítésében is ügyvédként közreműködött. Így a bank már nem tudta a kifizetett összegeket visszakövetelni. A takarékszövetkezetet összesen 334 millió forint kár érte - közölte Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szintén hamis okiratokkal segített egy céget, hogy részvénytársaságot megtévesszen, és ezzel 67 millió forint kárt okozzon annak. Egy másik részvénytársaságtól ugyanígy 164 millió forintot csaltak ki. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a bács megyei nyomozók.