Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a vadászpuskás bankrablót

2009.11.30. 16:38
Autós üldözés után fogtak el a rendőrök egy fegyveres bankrablót, aki hétfő reggel akarta kirabolni a mikepércsi takarékszövetkezetet. A 36 éves kisújszállási férfi kihallgatása jelenleg is tart. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a férfinek köze van-e a két héttel korábbi, ugyancsak ebben a pénzintézetben történt rabláshoz.

Hétfő reggel 9 óra körül, egy símaszkos, vadászpuskás férfi pénzt követelt a mikepércsi takarékszövetkezet dolgozóitól. Az alkalmazottak nem tudtak pénzt adni, mert a trezor időzáras volt. A rabló ekkor a pultról néhány tízezer forintot felmarkolva elmenekült, közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bejelentés után a rendőrség ellenőrző pontokat állított fel a környéken. A menekülő férfi amikor Hajdúszoboszló közelében meglátta a rendőröket visszafordult, de a járőrök üldözőbe vették. A férfi egy földúton próbált elmenekülni, de nem járt sikerrel, az üldöző járőrök elfogták. A 36 éves kisújszállási férfi autójában megtalálták az ellopott pénzt és egy vadászpuskát. A férfit előállították, kihallgatása folyamatban van.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette. Ellene fegyveresen elkövetett rablás miatt indítottak nyomozást. A rendőrség vizsgálja a fegyver eredetét, illetve azt is, hogy az elfogott férfi kapcsolatba hozható-e a 2009. november 18-án szintén ebben a pénzintézetben történt fegyveres rablással.