Lopott autóval, jogosítvány nélkül, ittasan karambolozott

2009.12.03. 09:38 Módosítva: 2009.12.03. 09:46
Részegen, begyógyszerezve csent el egy autót egy többszörösen büntetett szegedi férfi, de nem jutott messzire, balesetet okozott.

Lopott autóval, ittasan okozott balesetet egy férfi Szegeden, ráadásul a vétkes sofőrnek nem volt jogosítványa, közölte a rendőrség.

A szegedi rendőröket szerda délután riasztották egy balesethez: egy  kocsi az egyik forgalmas kereszteződésnél hátulról beleszaladt egy másik autóba, és nekitolta azt egy trolibusznak.

A vétkes sofőrt ismerték a járőrök, a férfi korábban már tíz alkalommal volt büntetve. Kiderült, hogy az autót, amellyel a balesetet okozta, néhány perccel korábban lopta el a tulajdonostól, aki csak addig hagyta őrizetlenül járművét, amíg udvarának kapuját becsukta.

A szondáztatás során kiderült, hogy a vétkes sofőr - aki soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal - a baleset előtt sokat ivott és gyógyszerek hatása alatt is állt.

A férfi ellen egy svéd állampolgár szegedi kirablása miatt elfogatóparancs is érvényben volt, így lopás és ittas járművezetés mellett rablás miatt is büntetőeljárás indult ellene.