Szétlopták az esztergomi élményfürdőt

2009.12.03. 12:11
Fél év alatt összesen kétmillió forint értékű felszerelést lopott ki az esztergomi élményfürdőből egy úszómester és társa. A lopott holmi között 88 pihenőágy, fémvázas műanyag asztal és székek vannak. A leltár nem volt naprakész, ezért hónapokig fel sem tűnt a hiány.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint május és november között folyamatosan, apránként lopta ki a fürdőből a felszerelést a két tolvaj.

Mivel a raktár is tele volt és javításra is vittek el eszközöket a fürdőben, napi leltárt pedig nem csináltak, nem tűnt fel a hiány. Egy gyors leltárt a napokban is csak azért készítettek a fürdőben, mert jelzést kaptak arról, hogy eltűnhetett egy-két ágy. A számoláskor derült ki, hogy valójában összesen kétmillió forint értékű berendezés hiányzik.

A nyomozók rögtön házon belül keresték a tolvajokat, így került képbe az úszómester és a fürdő egy volt munkatársa. Általában hétvégén loptak és egyszerre csak hat bútordarabot vittek el, mert ennyi fért a kocsiba.

Az úszómestert szerdán elfogták, beismerő vallomást tett és a lopott holmi egy részét vissza is adta. A többiről nem tud, mert azt a társa vitte el. A egyik férfi szlovák, a másik magyar.