Becsengetett az eltemetett testvér

2009.12.10. 11:58
Egy másik férfi iratai voltak egy halott férfi zsebében, így a halottnak hitt, de élő ember nevén temették el. Mivel a halott férfit elhamvasztották, róla soha nem fog kiderülni, hogy valójában ki volt.

A Péterfy utcai kórházban halt meg az a férfi, akinek a zsebében megtalálták Zsiga István iratait. Ezért hitték azt, hogy ő halt meg. A tévedés akkor derült ki, amikor a halottnak hitt férfi becsengetett a testvére lakásába. Zsiga János azt mondta: majd hanyatt esett, amikor halottnak hitt testvére ott állt az ajtóban.

Zsiga István az Inforádióban mesélte el, hogy a Teleki téren leütötték és elvették a papírjait. Később ezt bejelentette a rendőrségen és az önkormányzatnál is.

Zacher Gábor, a Péterfy utcai kórház orvosa a Tényeknek azt mondta, nem hibáztak, mert a férfi aki meghalt, hajléktalan volt, és Zsiga Istvánnak is az állandó lakcíme egy hajléktalanszálló. Zacher szerint a férfi, aki meghalt hasonlított Zsigára.

A rendőrség is vizsgálja, hogy az adatbázisukból miért nem derült ki, hogy egy hivatalosan halott ember jelenti be azt, hogy ellopták az iratait.
Hogy valójában ki halt meg a Péterfy Sándor utcai kórházban Zsiga István irataival, azt senki sem tudja, mert a férfit elhamvasztották.