Elfogták a 410 milliót elorzó férfit

2009.12.10. 15:14
A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki egy pénzszállító autót rámolt ki ez év szeptemberében, a tolvaj külföldön bukott le, a kiadatási eljárás még tart, tájékoztatott a rendőrség.

Mint arról az Index beszámolt, egy pénzszállító autóból tűnt el 410 millió forint rejtélyes körülmények között még ez év szeptemberében. A Brinks Hungary Zrt. autója Miskolcról indult Budapestre, ám a fővárosban a pénzes zsákokban a bankók helyett téglákat találtak.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság  sajtóreferense elmondta, hogy bravúros nyomozás után sikerült őrizetbe venni a tolvajt. A nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldi hatóságok kapták el az ügy gyanúsítottját, a kiadatási eljárás jelenleg tart.

A különösen jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárás nagy erőkkel indult el - emlékeztetett Dobi Tamás, aki ugyanakkor további részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el.

A férfit valószínűleg egy ázsiai országban fogták el, köszönhetően annak, hogy a pénzszállító cégnek ott is van érdekeltsége.