Nyolc hónap börtön állatkínzásért

2009.12.14. 12:43 Módosítva: 2009.12.14. 12:51
Nyolc hónap börtönbüntetést kapott az a kadafalvai férfit, aki még november végén halálra éheztette a lovát. A férfi bevallotta, azért nem etette az állatot, mert szerette volna, ha minél hamarabb elpusztul.

Az állatvédőket még november végén hívták az éhező lóhoz. Rendőrök, állatorvosok, tűzoltók és önkéntesek segítettek abban, hogy jobb helyre szállítsák a csonttá soványodott lovat.

Az állatvédők szerint a kert végében kiásott gödör egyértelműen azt bizonyította, hogy a gazda már várta az állat pusztulását, amelyik a sérülése miatt nem tudott lábra állni. A kadafalvai férfi a bíróságon elismerte, hogy szándékosan nem etette és itatta az állatot, hogy az minél hamarabb elpusztuljon.

A lovat az állatvédők a tűzoltók segítségével azonnal átszállították egy közeli lovastanyára, de a ló a gondos állatorvosi ellátás ellenére még aznap elpusztult.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a férfi börtönbüntetését két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, mert a döntést a férfi és az ügyész is elfogadta.