Megerőszakolták cellatársukat

2009.12.15. 13:34 Módosítva: 2009.12.15. 13:34
Jogerősen tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, illetve nyolc év fegyházbüntetésre ítélt emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik szexuális szolgáltatásra kényszerítették és felakasztották egy zárkatársukat.

A két férfi 2007-ben a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szabadságvesztését töltötte. A cellában több alkalommal is bántalmazták és szexuális szolgáltatásra kényszerítették egy zárkatársukat. A férfi mindig tiltakozott ez ellen, a vádlottak azonban a sorozatos verések mellett egy idő után azzal is fenyegették, hogy felakasztják, ha nem teljesíti a kérésüket, s ezt végül meg is tették. A lepedőből font kötélre felakasztott ember életét egy negyedik cellatárs mentette meg.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság szeptemberben a fiatalkorú elsőrendű vádlottat bűnösnek találta emberölés kísérletében, szemérem elleni erőszak és testi sértés bűntettében, ezért 11 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügy másodrendű vádlottja nyolc év fegyházbüntetést kapott folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak és testi sértés bűntettéért mint társtettes.

Az ítélet ellen mindketten fellebbeztek, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, amely lényegét tekintve helybenhagyta a korábbi ítéletet.