A Csalagútban rekedt három vonat

2009.12.19. 08:30 Módosítva: 2009.12.19. 09:29
A Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban rekedt három Eurostar szuperexpressz a szombat hajnali órákban - közölte az Eurostar szóvivője. A La Manche-csatorna alatti vasúti közlekedés szünetel, az alagutat lezárták.

A műszaki hibát a kinti, fagyos levegő és az alagúton belüli, melegebb levegő hőmérséklete közötti különbség okozza. A szóvivő elmondása szerint "súlyos problémák" vannak a Párizsból Londonba tartó utasszállító vonatokkal a havazás és az erős hideg miatt.

Két szerelvény utasait reggel egy üres autószállító vonat fogja kihozni az alagútból, a harmadik vonatot a rajta utazókkal együtt mozdonnyal fogják Anglia felé elvontatni. Az alagútban rekedt vonatokon összesen több mint kétezer utas van - mondta a szóvivő.

A vasúttársaság szombat reggel kiadott közleménye szerint eltanácsolja az utasokat attól, hogy a hétvégén vonaton próbáljanak meg a kontinensről Angliába jutni - jelentette a belgiumi Belga hírügynökség. Az Eurostar szerint a forgalom az alagúton előreláthatólag csak hétfőre áll helyre.