Eddig egyetlen karácsonyfa sem lángolt

2009.12.25. 09:17 Módosítva: 2009.12.25. 12:16
Országszerte és a fővárosban is viszonylag csendes volt az éj. Egy IX. kerületi munkásszállón volt kisebb tűz, Újpesten egy leomlott tűzfalhoz vonultak.

Átlagosan telt a tűzoltók elmúlt 24 órája a fővárosban, eddig egyetlen karácsonyfatűz sem történt Budapesten, mondta Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság szóvivője pénteken reggel.

Harmincegy esetben vonultak ki a tűzoltók, ezek kétharmada kisebb-nagyobb tűzeset, a többi műszaki mentés volt.

Csütörtökön este Újpesten, a Berda József utcában leomlott egy tűzfal öt négyzetméteres része, a törmelék egy háztetőre zuhant. A tűzoltók megállapították, hogy a tető sérülése ellenére a ház, amelyben huszonegyen élnek, lakható maradt.

Egy munkásszállóban keletkezett tűzhöz is riasztották pénteken éjszaka a tűzoltókat, a IX. kerületi, Gyáli úti épületben egy ember szenvedett füstmérgezést, akit a mentők el is szállítottak.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta, az elmúlt 24 órában országosan több mint százszor riasztották a tűzoltókat, ezek fele műszaki mentés, negyede tűzeset, a fennmaradó rész pedig téves jelzés volt. Eddig tizenöt adventi koszorú gyulladt ki, karácsonyfatűzről még nem kaptak jelzést.