Gyilkossággal is gyanúsítják a sorozatrablókat

2009.12.29. 13:57
Egy arab pénzváltó megölésével is gyanúsítják azoknak a zömmel a fővárosban elkövetett fegyveres rablásoknak a tetteseit, akiket Vas megyei rendőrök közreműködésével fogtak el decemberben.

Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya elmondta, a rablásokat a nyomozás eddigi adatai szerint négyen követték el, közülük ketten vettek részt a jordániai pénzváltó, Qasen Hasan megölésében és kirablásában november 5-én Budapesten, a Baross utcában. A többszörösen büntetett előéletű H. J., 34 éves mosonmagyaróvári lakos gyanúsítható az emberöléssel.

Hasan óvodába vitte a gyermekét, éppen autójához indult vissza, amikor az elkövető mellé lépett, és leadta rá a halálos lövést. A támadó magával vitte az áldozat irattáskáját, amelyben készpénz is volt, de nem maradt ideje átkutatni a ruházatát, amelyben csaknem 50 millió forintot találtak később a nyomozók.

A nyomozás során megállapították azt is, hogy H. J. bűntársa, aki autójukat vezette, nem tudott arról, hogy a férfi a pénzváltó megölésére készül, a bűncselekményről csak az után szerzett tudomást.

Még bővülhet a lista

A négy fővárosi fegyveres rabláson, valamint a két Hegyeshalomban és egy Kőszegen elkövetett rablásokon túl a lukácsházi takarékszövetkezet kifosztásával is a Szombathelyen fogva tartott bűnbanda tagjait gyanúsítják. Elsősorban pénzváltóhelyeket, játéktermeket, valamint kisebb takarékszövetkezeti és bankfiókokat raboltak ki, több esetben is durván bántalmazták az alkalmazottakat.

Két helyszínen is belelőttek a biztonsági őrbe, noha semmiféle ellenállásba nem ütköztek.

A rendőrség szerint a további nyomozás során még más bűncselekményeket is feltárhatnak majd, illetve a felderített elkövetői kör is tovább bővülhet. Továbbra is keresik például azt a személyt, aki a Vas megyei fegyveres rablások tippadója lehetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport