Megrendezte halálát egy dél-koreai férfi

2009.12.31. 08:35
Dél-Koreában a rendőrség csütörtökön letartóztatott egy férfit, aki a feleségével együtt biztosítási csalással akart pénzhez jutni. Miután a házaspár indonéziai üzlete befuccsolt, úgy döntöttek: halottnak nyilváníttatják a férjet, hogy így jussanak hozzá a másfél millió dolláros, átszámítva több mint 284 millió forint értékű életbiztosítási összeghez.

A dél-koreai rendőrség közleménye szerint az 51 éves férfi és 49 éves neje korábban Indonéziában üzemeltettek egy boltot. Miután az üzlet nem vált be, a házaspár lefizetett egy indonéziai orvost, hogy állítson ki halotti bizonyítványt a férfiről. Ezt azután eljutatták Jakartában, a dél-koreai követségre.

A hamis dokumentumok szerint a férfi motorbalesetben hunyt el az indonéziai Batam szigetén. Ezután felvették videóra a végrendeletét, amelyben azt mondta, hogy halála után azt szeretné, ha elhamvasztanák a holttestét.

A halotti bizonyítvány és a végrendelet birtokában a feleség hat biztosítási cégtől követelt pénzt - összesen 1,5 millió dollárt, azaz több mint 284 millió forintot. A rendőrség szerint a csalásban részt vett a házaspár egyik unokaöccse is.

Dél-Koreában az utóbbi időben - feltehetően a gazdasági válság okán - megszaporodtak a biztosítási csalások. Áprilisban egy nő 800 ezer dollárt, azaz több mint 151 millió forintot csalt ki életbiztosításként egy cégtől, miután azt állította, hogy férje vízbe fúlt a tengeren. A férfi azonban később épen és egészségesen bukkant fel.