Szilárda
-4 °C
3 °C

Szexbotrányba keveredett az északír miniszterelnök felesége

2010.01.10. 11:43 Módosítva: 2010-01-10 11:51:41
Szexbotránya miatt kell lemondania képviselői mandátumáról és pártjából is távoznia kell az északír miniszterelnök feleségének, jelentette a brit média vasárnap pártbeli forrásokra hivatkozva. A fiatal szerető mellett kétes üzleti ügyei is voltak a képviselőnek, amikről férje is tudott.

A 60 éves Iris Robinson - Peter Robinson miniszterelnök felesége - bevallotta, hogy 19 éves szeretője van. Ráadásul olyan üzleti ügyekbe keveredett, amelyeket– képviselői tisztségéből adódóan – be kellett volna jelentenie. A botrány férjét is érinti, aki állítólag tudott ezekről az üzleti ügyekről. Peter Robinson a brit média szerint most a politikai túlélésért küzd.

Iris Robinson tagja mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek, és most mindkét mandátumot vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is.

Shaun Woodward, a brit kormány északír ügyekkel foglalkozó minisztere a hétvégén az összes északír pártot felszólította, hogy ne veszélyeztessék a megbékélési folyamatot. Ez - mint mondta - "rendkívüli felelőtlenség" lenne. Észak-Írországban évtizedeken át terror uralkodott a katolikusok és protestánsok között. Peter Robinson egy olyan kormányt irányít, melyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Fein vesznek részt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!