Erzsébet
1 °C
4 °C

Halálos balesetet okozott az M7-esen a Horvát Néppárt elnöke

2010.01.12. 11:49 Módosítva: 2010-01-12 16:52:13
Radimir Čačić még pénteken rohant bele egy autóba, melynek egyik utasa később meghalt. A horvát sajtó szerint a politikusnak már több súlyos balesete volt.

Halálos balesetet okozott Magyarországon Radimir Čačić, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője, közölte a CroatianTimes és az index.hr.

Čačić maga tájékoztatta a horvát médiát a január 8-án történt balesetről, miután hétfőn tudomására hozták, hogy az ütközés egyik áldozata meghalt a kórházban.

A 148 fős zágrábi parlament ellenzékében helyet foglaló, és a 2007-es választások óta hét mandátumot birtokló centrista néppárt elnöke elmondta, hogy a baleset a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben az M7-es autópályán.

Azt mondja, nem ivott

"Az autóban, amelybe belerohantam, megsérültek az utasok. A kocsinak nem volt ködlámpája. Sajnálatosan - mint arról nem hivatalosan tájékoztattak - az egyik utas később elhunyt a kórházban. Szeretném hangsúlyozni, hogy a szélső sávban haladtam, és nem voltam alkohol hatása alatt" - olvasható a horvát pártvezető közleményében.

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél

Az M7-es Somogy megyei szakaszán aznap több súlyos baleset is történt az út jegesedése miatt.

A Jutarnji List című horvát újság honlapja ugyanakkor felidézi, hogy Čačićnak több súlyos autóbalesete is volt már korábban. A lap szerint néhány éve maga mondta el a sajtónak, hogy három totálkáros balesetet is túlélt azóta, hogy 1967-ben 18 évesen megszerezte a jogosítványát.

Egyértelműen ő volt a hibás

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett.

Az ügyben először közúti balesetokozás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Az ügyész indítványára a bíróság a biztosíték letétbe helyezését rendelte el, így Čačić még a baleset napján elhagyhatta az országot.

Miután az egyik sérült meghalt, az eset minősítése halált okozó közúti baleset gondatlan okozásává változott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?