Halálos balesetet okozott az M7-esen a Horvát Néppárt elnöke

2010.01.12. 11:49 Módosítva: 2010.01.12. 16:52
Radimir Čačić még pénteken rohant bele egy autóba, melynek egyik utasa később meghalt. A horvát sajtó szerint a politikusnak már több súlyos balesete volt.

Halálos balesetet okozott Magyarországon Radimir Čačić, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője, közölte a CroatianTimes és az index.hr.

Čačić maga tájékoztatta a horvát médiát a január 8-án történt balesetről, miután hétfőn tudomására hozták, hogy az ütközés egyik áldozata meghalt a kórházban.

A 148 fős zágrábi parlament ellenzékében helyet foglaló, és a 2007-es választások óta hét mandátumot birtokló centrista néppárt elnöke elmondta, hogy a baleset a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben az M7-es autópályán.

Azt mondja, nem ivott

"Az autóban, amelybe belerohantam, megsérültek az utasok. A kocsinak nem volt ködlámpája. Sajnálatosan - mint arról nem hivatalosan tájékoztattak - az egyik utas később elhunyt a kórházban. Szeretném hangsúlyozni, hogy a szélső sávban haladtam, és nem voltam alkohol hatása alatt" - olvasható a horvát pártvezető közleményében.

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél

Az M7-es Somogy megyei szakaszán aznap több súlyos baleset is történt az út jegesedése miatt.

A Jutarnji List című horvát újság honlapja ugyanakkor felidézi, hogy Čačićnak több súlyos autóbalesete is volt már korábban. A lap szerint néhány éve maga mondta el a sajtónak, hogy három totálkáros balesetet is túlélt azóta, hogy 1967-ben 18 évesen megszerezte a jogosítványát.

Egyértelműen ő volt a hibás

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett.

Az ügyben először közúti balesetokozás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Az ügyész indítványára a bíróság a biztosíték letétbe helyezését rendelte el, így Čačić még a baleset napján elhagyhatta az országot.

Miután az egyik sérült meghalt, az eset minősítése halált okozó közúti baleset gondatlan okozásává változott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport