A lopott autóval gázolta halálra a tulajt

2010.01.15. 14:48
Átgázolt az autótolvaj azon a nőn, akinek autóját épp megpróbálta ellopni. Az eset Manchester környékén történt.

A 42 éves Lynda Hankey csak pár percre hagyta az utcán kocsiját, míg visszaszaladt a házába. Járatta a motort, mert szerette volna jeges szélvédőjét leolvasztani. Mikor pillanatokkal később visszament, látta, hogy egy ismeretlen férfi ül autója vezetőülésén.

Az asszony futni kezdett a kocsi felé, hogy megállítsa az éppen induló tolvajt, aki gondolkodás nélkül elgázolta a háromgyerekes anyát. A nő nekiesett az autó motorháztetejének, a rabló pedig áthajtott rajta, majd segítségnyújtás nélkül továbbment. A negyvenkét éves nő súlyos fejsérülést szenvedett, és a kórházba szállítást követően meghalt.

auto

A The Sun brit bulvárlap értesülései szerint a tettes mániákus tolvaj lehet. A nő autója egy sárga színű, 3000 fontot érő, felsőközépkategóriás MG sportkocsi volt.

A helyi rendőrkapitány, Robert Tonge szerint az eset „sokkoló” és információra van szükségük ahhoz, hogy felderítsék, így mindenkit arra kérnek, hogy ha látják a keresett autót, hívják a rendőrséget. „Elég jól megkülönböztethető autóról van szó, így reméljük hamar hírt kapunk arról, merre található." Mivel a rablás a délután egy forgalmas időszakában történt, a rendőrség reméli, hogy akad szemtanú.

Az elhunyt nő egyébként hivatásos sofőrként dolgozott egy csomagszállító cégnél. 40 éves háztartásbeli társával közösen nevelték három gyermeküket. Az asszony két idősebb fia a család közös Facebook-honlapján tették közzé érzéseiket a tragédia kapcsán.

A lap megszólaltatta az elhunyt szomszédait is, akiket szintén sokkolt az eset. A hatvanéves James Gaskell szerint ők nem voltak otthon, mikor az eset történt, csak másnap tudták meg. Az áldozatról annyit mondott: "elragadó asszony volt, és nagyszerű társával éltek mellettünk." Nem érti, hogy lehet valaki annyira érzéketlen, hogy segítségnyújtás nélkül továbbhajt.

Egy másik szomszéd azt mondta, nem csodálkozik, hogy Lynda az utcán hagyta a kocsiját. "Ez egy nagyon csendes kis zsákutca. Senkinek meg se fordult a fejében, hogy bárki is lesben állhat itt, arra várva, hogy ellopja a kocsinkat." A szomszédok szerint az asszonyt nagyon kedvelték a környékbeliek.