Judit
2 °C
7 °C

Zavarták a kilátást, megcsonkították a fákat a Balatonnál

2010.01.19. 10:09
A zavartalan kilátás miatt fűrészelhették körbe a tó-parti fák törzsét ismeretlen tettesek a balatongyöröki partszakaszon.

A vandálok tucatnyi fa törzsét vágták körbe fűrésszel, éppen csak egy keskeny részt hagytak meg középen, hogy a fa állva maradjon  - írja keddi számában a Zalai Hírlap. A helybeliek szerint a tettesek valószínűleg a zavartalan kilátás miatt csonkították meg a fákat, ugyanis a faanyagot nem vitték el, de helyrehozhatatlan sérülést okoztak a növénynek.

A kerékpárút melletti partszakaszon a megcsonkított fákat a balesetveszély miatt – a körbevágott törzset egy élénkebb szél azonnal kidöntheti – az önkormányzat dolgozói kivágják. A faanyagot a rászoruló családok között osztják szét, a helyhatóság pedig feljelentést tesz a rendőrségen – olvasható a napilapban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?