Judit
2 °C
7 °C

Egy diák vádolja megrontással a Pécsi Gyerekotthon nevelőjét

2010.01.21. 16:02

Megrontással gyanúsítanak egy nevelőt a Pécsi Gyerekotthonban. A tanárt az egyik volt diák nagybácsija jelentette fel a rendőrségen. Neki ugyanis azt mesélte a 16 éves fiú, hogy a nevelő megrontott egy 12 éves lányt az otthonban. Kiderült azonban, hogy a kislányt a gyanú szerint pont a 16 éves fiú rontotta meg. Ellene rendőrségi eljárás is indult. A nevelő az ügyben tanú volt. A volt diák az intézmény igazgatója szerint így próbál bosszút állni a gyerekotthonon.

A Pécsi Gyerekotthonban mindenki értetlenül áll a most zajló nyomozás előtt. A gyerekek szeretik és tisztelik a megrontás gyanújába keveredett nevelőt, aki szerintük következetesen, de rendesen bánik velük.

"Teljesen normális növendék és nevelő kapcsolat volt közöttünk. Maximálisan a gyerekeknek a rosszindulata és rágalmazása ez az egész ügy. Valamint a nagybácsinak az unokaöccse ellen indult egy megrontási eljárás, amiben tanúként voltam meghallgatva" - mondta el a Független Hírügynökség a neve elhallgatását kérő nevelő.

A 16 éves fiút ugyanis azzal gyanúsítják, hogy megrontotta a 12 éves lányt még tavaly nyáron. Ebben az ügyben kellett a nevelőnek tanúskodnia. A fiú ekkor vádolta meg a nevelőt, hogy szexuálisan zaklatta a kislányt. Akkor az intézményben belső vizsgálatot indítottak, a kislányt pszichiáter hallgatta ki. A vizsgálat alapján nem történt a lány és a nevelő között semmi, az ügyet lezárták.

A 16 éves fiú azonban nemrég a nagybácsijához került, akinek ugyancsak azt mondta, hogy a nevelő megrontotta a 12 éves lányt. Ezért a nagybácsi feljelentést tett a rendőrségen.

Az 12 éves kislány már az anyjával él Ausztriában. Az ügyről azonban ők is hallottak. A lány anyja nem érti, hogy miért vették elő újra az ügyet, hiszen lánya már elmondta, hogy nem történt semmi. A nevelőtanár továbbra is gyerekotthonban dolgozik.

A rendőrség megrontás miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Kihallgatják a kislányt és a nevelőtanárt is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?