Egy diák vádolja megrontással a Pécsi Gyerekotthon nevelőjét

2010.01.21. 16:02

Megrontással gyanúsítanak egy nevelőt a Pécsi Gyerekotthonban. A tanárt az egyik volt diák nagybácsija jelentette fel a rendőrségen. Neki ugyanis azt mesélte a 16 éves fiú, hogy a nevelő megrontott egy 12 éves lányt az otthonban. Kiderült azonban, hogy a kislányt a gyanú szerint pont a 16 éves fiú rontotta meg. Ellene rendőrségi eljárás is indult. A nevelő az ügyben tanú volt. A volt diák az intézmény igazgatója szerint így próbál bosszút állni a gyerekotthonon.

A Pécsi Gyerekotthonban mindenki értetlenül áll a most zajló nyomozás előtt. A gyerekek szeretik és tisztelik a megrontás gyanújába keveredett nevelőt, aki szerintük következetesen, de rendesen bánik velük.

"Teljesen normális növendék és nevelő kapcsolat volt közöttünk. Maximálisan a gyerekeknek a rosszindulata és rágalmazása ez az egész ügy. Valamint a nagybácsinak az unokaöccse ellen indult egy megrontási eljárás, amiben tanúként voltam meghallgatva" - mondta el a Független Hírügynökség a neve elhallgatását kérő nevelő.

A 16 éves fiút ugyanis azzal gyanúsítják, hogy megrontotta a 12 éves lányt még tavaly nyáron. Ebben az ügyben kellett a nevelőnek tanúskodnia. A fiú ekkor vádolta meg a nevelőt, hogy szexuálisan zaklatta a kislányt. Akkor az intézményben belső vizsgálatot indítottak, a kislányt pszichiáter hallgatta ki. A vizsgálat alapján nem történt a lány és a nevelő között semmi, az ügyet lezárták.

A 16 éves fiú azonban nemrég a nagybácsijához került, akinek ugyancsak azt mondta, hogy a nevelő megrontotta a 12 éves lányt. Ezért a nagybácsi feljelentést tett a rendőrségen.

Az 12 éves kislány már az anyjával él Ausztriában. Az ügyről azonban ők is hallottak. A lány anyja nem érti, hogy miért vették elő újra az ügyet, hiszen lánya már elmondta, hogy nem történt semmi. A nevelőtanár továbbra is gyerekotthonban dolgozik.

A rendőrség megrontás miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Kihallgatják a kislányt és a nevelőtanárt is.