Túszul ejtettek egy ápolónőt

2010.01.22. 11:25 Módosítva: 2010.01.22. 11:46
Beteg férfi ejtett túszul egy ápolónőt a kiskunhalasi kórházban pénteken hajnalban. A nőt két óra múlva sikerült kiszabadítani.

A férfi kettő körül támadta meg az ápolót a kórház hatodik emeleti belgyógyászati osztályán. Egy körülbelül 10 cm pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta fogva két órán keresztül.

A túszul ejtett nő kollégái értesítették a rendőröket, akik megpróbáltak tárgyalni a beteggel, de ez sokáig sikertelen volt. Az ápolónő végül úgy szabadult ki, hogy azt mondta rosszul van, szeretné levenni magáról a köpenyét. Ekkor az egyik kiskunhalasi rendőr rárontott a férfire és lefegyverezte, azóta a pszichiátriai osztályon kezelik - közölte Kohut Zoltán, a kiskunhalasi kórház szóvivője.

Az ápolónő csak könnyebb sérülést szenvedett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberrablás miatt nyomozást rendelt a  60 éves, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház belgyógyászatán kezelt tabdi férfi ellen.

Kohut elmondta: épp egy 7 millió forintos biztonsági rendszert fejlesztenek, melynek lényege, hogy minden osztályra segélyhívó telefonokat telepítenek. Ezek a biztonsági őröknél csörögnek majd.