Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszul ejtettek egy ápolónőt

2010.01.22. 11:25 Módosítva: 2010-01-22 11:46:04
Beteg férfi ejtett túszul egy ápolónőt a kiskunhalasi kórházban pénteken hajnalban. A nőt két óra múlva sikerült kiszabadítani.

A férfi kettő körül támadta meg az ápolót a kórház hatodik emeleti belgyógyászati osztályán. Egy körülbelül 10 cm pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta fogva két órán keresztül.

A túszul ejtett nő kollégái értesítették a rendőröket, akik megpróbáltak tárgyalni a beteggel, de ez sokáig sikertelen volt. Az ápolónő végül úgy szabadult ki, hogy azt mondta rosszul van, szeretné levenni magáról a köpenyét. Ekkor az egyik kiskunhalasi rendőr rárontott a férfire és lefegyverezte, azóta a pszichiátriai osztályon kezelik - közölte Kohut Zoltán, a kiskunhalasi kórház szóvivője.

Az ápolónő csak könnyebb sérülést szenvedett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberrablás miatt nyomozást rendelt a  60 éves, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház belgyógyászatán kezelt tabdi férfi ellen.

Kohut elmondta: épp egy 7 millió forintos biztonsági rendszert fejlesztenek, melynek lényege, hogy minden osztályra segélyhívó telefonokat telepítenek. Ezek a biztonsági őröknél csörögnek majd.