Szilvia
5 °C
16 °C

Gyanús fehér por a manchesteri reptéren

2010.01.23. 20:33 Módosítva: 2010-01-23 20:44:53
Kiürítette szombaton a rendőrség Manchester repterének egy részét, arra hivatkozva, hogy "vegyi incidens történt". A bejelentés szerint egy huszas éveiben járó férfi gyanús fehér port akart felvinni az egyik repülőgépre.

A rendőrök a 3-as terminál utasfelvételi részét kiürítették, mert egy csomag ellenőrzésekor gyanús anyagot találták a reptér alkalmazottai. A csomag tulajdonosáról csak annyit közöltek, hogy egy ázsiai férfi, aki a londoni Heathrow reptérre akart utazni. Leor Giladi rendőr-főfelügyelő később azt mondta, hogy nem volt azonnali veszély. Az AFP értesülése szerint az esetet nem minősítették terrorista-jellegűnek a rendőrök.

A manchesteri rendőrség közlése szerint az ázsiai férfi, akinél a port találták, együttműködő volt. Leor Giladi azt közölte: még tart a vizsgálat, és elővigyázatosságból történt az evakuálás. Mint mondta, elküldték vizsgálatra az anyagot, amely senkinek nem okozott sérülést, egészségi károsodást. Azt nem közölte, mondott-e valamit az ázsiai férfi a porról.

A brit belügyminiszter a tárca szombati bejelentése szerint pénteken a második legmagasabb szintre, "súlyosra" emelte a terrorkészültség szintjét. Ez azt jelenti, hogy "nagyon valószínű" egy merénylet-kísérlet Nagy-Britanniában. Londonban a jövő héten rendeznek nemzetközi konferenciákat, amelyeken Jemenről és Afganisztán lesz szó.

Egy hónappal ezelőtt egy Amszterdamból Detroitba tartó járatot akart felrobbantani egy 23 éves terrorista, akiről kiderült, hogy az Al-Kaida jemeni ágával került kapcsolatba, miután Londonban tanult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?