Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztrák-szlovák-belga droghálózatot számoltak fel

2010.01.26. 15:23
Osztrák rendőrökkel együttműködve számoltak fel egy marihuánatermesztő és -terjesztő hálózatot, és foglaltak le tetemes mennyiségű drogot. Az elkövetők köre a viszonteladókkal együtt hatvanfős is lehet.

Ányos András őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) regionális vezetője elmondta, egy zalahalápi ültetvényen 186 tő marihuánát, valamint az azt termesztő, hazája rendőrsége elől évek óta Magyarországon bujkáló osztrák férfit találtak. A közeli Tapolcán 53 tőre bukkantak; itt fogták el a csapat vezetőjét, egy 51 éves osztrák férfit, valamint 28 éves szlovák élettársát.

A magyarországi feketepiacon szüretenként 8-9 milliós bevételt termelhetett volna a két ültetvény az elkövetőknek; a csoportnál hamis iratokat, lőfegyvereket, valamint támadó kézigránátot is találtak.

Egy Ausztriában tevékenykedő drogterjesztő nőn keresztül jutottak el az Ausztriában, Belgiumban, Németországban kokaint és amfetamint is terítő csoport után nyomozva jutottak a magyar szál nyomára.

Ausztriában hat embert hallgattak ki az ügyben gyanúsítottként, négyüket előzetes letartóztatásba is helyezték, de mások, például két belga állampolgár ellen is adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot; az elkövetők köre a viszonteladókkal együtt ennél sokkal nagyobb, akár hatvanfős is lehet.