Tombolt a túlsúlyos teherautó tulajdonosa

2010.01.29. 10:59
Leszorította az útról a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőreit, majd egyiküket életveszélyesen megfenyegette egy bátaszéki férfi, akinek tehergépkocsija szabálytalanul közlekedett, közölte a rendőrség.

A közlekedési hatóság munkatársai Szekszárdon ellenőrizték az aszfaltot szállító tehergépkocsit, amely a megengedett 30 tonna helyett 44 tonna volt.

A jegyzőkönyv felvétele közben a helyszínre érkezett a jármű bátaszéki tulajdonosa, és minősíthetetlen hangon szidta, fenyegette a közlekedési hatóság ellenőreit.

Az ellenőrzés után a tulajdonos követte az NKH autóját, amelyet a 6-os út tolnai szakaszán megelőzött, majd vészfékezésre kényszerített. A bátaszéki férfi ezután megfordult, és szemből érkezve leszorította az úttestről a hatóság gépkocsiját, amelynek vezetője a padkára hajtva kerülte el a balesetet.

A férfi ezután a hatóság egyik munkatársát telefonon többször zaklatta és életveszélyesen megfenyegette.

A tehergépkocsi tulajdonosát még aznap őrizetbe vették; az NKH csütörtöki feljelentése nyomán hivatalos személy elleni erőszak, zaklatás és közúti veszélyeztetés gyanújával indított eljárást vele szemben a rendőrség.