Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tombolt a túlsúlyos teherautó tulajdonosa

2010.01.29. 10:59
Leszorította az útról a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőreit, majd egyiküket életveszélyesen megfenyegette egy bátaszéki férfi, akinek tehergépkocsija szabálytalanul közlekedett, közölte a rendőrség.

A közlekedési hatóság munkatársai Szekszárdon ellenőrizték az aszfaltot szállító tehergépkocsit, amely a megengedett 30 tonna helyett 44 tonna volt.

A jegyzőkönyv felvétele közben a helyszínre érkezett a jármű bátaszéki tulajdonosa, és minősíthetetlen hangon szidta, fenyegette a közlekedési hatóság ellenőreit.

Az ellenőrzés után a tulajdonos követte az NKH autóját, amelyet a 6-os út tolnai szakaszán megelőzött, majd vészfékezésre kényszerített. A bátaszéki férfi ezután megfordult, és szemből érkezve leszorította az úttestről a hatóság gépkocsiját, amelynek vezetője a padkára hajtva kerülte el a balesetet.

A férfi ezután a hatóság egyik munkatársát telefonon többször zaklatta és életveszélyesen megfenyegette.

A tehergépkocsi tulajdonosát még aznap őrizetbe vették; az NKH csütörtöki feljelentése nyomán hivatalos személy elleni erőszak, zaklatás és közúti veszélyeztetés gyanújával indított eljárást vele szemben a rendőrség.