János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tombolt a túlsúlyos teherautó tulajdonosa

2010.01.29. 10:59
Leszorította az útról a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőreit, majd egyiküket életveszélyesen megfenyegette egy bátaszéki férfi, akinek tehergépkocsija szabálytalanul közlekedett, közölte a rendőrség.

A közlekedési hatóság munkatársai Szekszárdon ellenőrizték az aszfaltot szállító tehergépkocsit, amely a megengedett 30 tonna helyett 44 tonna volt.

A jegyzőkönyv felvétele közben a helyszínre érkezett a jármű bátaszéki tulajdonosa, és minősíthetetlen hangon szidta, fenyegette a közlekedési hatóság ellenőreit.

Az ellenőrzés után a tulajdonos követte az NKH autóját, amelyet a 6-os út tolnai szakaszán megelőzött, majd vészfékezésre kényszerített. A bátaszéki férfi ezután megfordult, és szemből érkezve leszorította az úttestről a hatóság gépkocsiját, amelynek vezetője a padkára hajtva kerülte el a balesetet.

A férfi ezután a hatóság egyik munkatársát telefonon többször zaklatta és életveszélyesen megfenyegette.

A tehergépkocsi tulajdonosát még aznap őrizetbe vették; az NKH csütörtöki feljelentése nyomán hivatalos személy elleni erőszak, zaklatás és közúti veszélyeztetés gyanújával indított eljárást vele szemben a rendőrség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!