A villamos ölt Miskolcon?

2010.02.08. 17:19 Módosítva: 2010.02.08. 17:36
A borsodi rendőrök szerint normális, ha egy 1910-ben épült ház darabjai lezuhannak, és agyonütik a járókelőt, így lezárnák a stukkóügyet.

Megszüntették a nyomozást annak a férfinak a halálával kapcsolatban, akire másfél évvel ezelőtt ráesett egy 8 kilós gipszstukkó Miskolcon, írja a Borsod Online. Az indoklás szerint az 1910-ben épült házat az akkori szokásoknak megfelelően építették, a stukkó pedig azért zuhant le, mert a városi forgalom, azon belül a villamosközlekedés rezgéseket keltett, így nincs felelőse a tragédiának – mondta el dr. Szinay Attila, az elhunyt férfi családjának jogi képviselője az Észak-Magyarországnak.

A nyomozás megszüntetése miatt panasszal éltek a megyei rendőr-főkapitányságnál, és a hozzátartozók többmilliós kártérítést is követelnek. Ha nem tudnak megegyezni a biztosítótársasággal vagy a társasházzal, pert indítanak ellenük, mondta az ügyvéd.

Szinay szerint „hiába 1910-ben épült a ház, de a most hatályban lévő építési törvény alapján a tulajdonos kötelessége jó műszaki állapotban tartani az épületet. Időnként felül kell vizsgálni a tulajnak vagy a közös képviselőnek. Az érintett épület esetében ez nem történt meg.

Az ügyben ketté kell választani a büntetőjogi, illetve a polgári jogi felelősséget, írja a megyei orgánum.  Amennyiben az előbbiben a sértett ügyvédjének panaszát elutasítják, pótmagánváddal még mindig élhet. Polgári peres úton nagyobb esélye van a családnak, hiszen a polgári törvénykönyv egyértelműen rendelkezik az épületről lehulló tárgyakért való felelősség szabályairól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport