Súlyos buszbaleset Bécs közelében

2010.02.22. 06:13 Módosítva: 2010.02.22. 06:41
Valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett annak a koszovóiakat szállító, német rendszámú busznak a sofőrje, amelyik két kamionnal ütközött az osztrák A21-es autópályán. A balesetben hatan meghaltak, sokan megsérültek.

Hat ember meghalt, heten pedig súlyosan megsérültek vasárnap éjszaka egy buszbalesetben Bécs közelében.

A német rendszámú busz az A21-es autópályán, az osztrák főváros külső körgyűrűjén haladt, amikor éjfél körül Heiligenkreuz közelében összeütközött egy teherautóval, majd nekicsapódott egy másik teherautónak is. Az egyik teherautón román, a másikon szlovák rendszám volt.

buszbaleset

A buszon összesen harmincnyolcan utaztak. A halálos áldozatok közül négy a busz utasa volt, az egyelőre nem tisztázott, hogy a másik két áldozat melyik teherautóban utazott.

A balesetnek tizenhét könnyebb sérültje van, köztük egy várandós nő.

Nincs magyar áldozat

Ambrusz Éva, Magyarország ausztriai konzulja hétfőn reggel kérdésünkre elmondta, az alsó-ausztriai rendőrség információi szerint a menetrend szerint közlekedő buszon koszovóiak utaztak, magyar áldozat nincs.

Az autópályát az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A sérülteket különböző kórházakba szállították.

A karambolt az első hírek szerint a jeges útviszonyok okozhatták.