Elítélték a sapkáért bilincselő határrendészt

2010.02.23. 11:28
A makói határrendész felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert megbilincselt két gyereket, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából. A férfi azért büntette meg a gyerekeket, mert ellopták fia sapkáját.

Egy év - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Csongrád Megyei Bíróság azt a korábbi határrendészt, aki ellen azért emeltek vádat, mert megbilincselt két gyereket, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából. Az első fokon eljáró bíróság Joó Attila vezette tanácsa mellékbüntetésként lefokozással is sújtotta a férfit, akit kétrendbeli jogellenes fogva tartás bűntettében mondott ki bűnösnek.

A bíróság döntése ellen a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint 2008. szeptember 29-én a két fiú egy makói játszóterén elvette a határrendész fiának a sapkáját. A férfi gyerekével megkereste a két gyereket, majd a kocsijába ültette őket. Az autóban megbilincselte őket, egyiküket arcon is ütötte, majd gépkocsijával elindult a városból kifelé. Végül Makótól 13 kilométerre kirakta a fiúkat a kocsiból és magukra hagyta őket.

- Életemben nem voltam úgy megijedve, mint akkor. Amikor már bilincsben volt a kezünk, a férfi azzal fenyegetett bennünket, hogy az utánfutó után köt mindkettőnket. Az eset után nem mertem egyedül iskolába menni, bezárkóztam, rémálmaim voltak - idézte fel az emlékeit 2009 őszén a 14 éves Dömötör Erik a Délmagyarnak.