Fagyasztott magzatok kerültek elő

CBS
2010.02.23. 16:22
Abortuszban elhunyt nő után vizsgálódva kutatták át a philadelphiai orvos rendelőjét, ahol összesen 24 magzatot találtak lefagyasztva.

Egy abortusz miatt elhunyt nő ügyében nyomozva jutottak el a Nyugat-Philadelphiai Kermit Gosnellig. Rendelőjét átkutatva nem kevesebb mint két tucat fagyasztott magzatot találtak.

A helyi orvosi kamara közleménye szerint az orvos engedély nélkül végzett vaginális és egyéb vizsgálatokat. A novemberi esetben több erős gyógyszert is felírt páciensének, majd a klinikára érve a már előkészített nőnek még több gyógyszert adott. Ezután végrehajtotta az abortuszt, a páciensnél azonban szívritmuszavar lépett fel, később pedig meghalt.

Egy fagyasztóban kéttucat magzatot találtak, jó néhány közülük már több, mint 30 éves volt. A tetemeket most boncolásnak vetik alá, hogy kiderítsék: illegális abortuszból valók-e.

1995-ben az orvost már fegyelmi eljárás alá vonta a kamara, mert képzetlen asszisztenst alkalmazott.

Az orvos betegei közül sokan évek óta járnak hozzá, és nagyon meglepődtek a házkutatás miatt. „Nagyon jó orvos. A családommal évek óta ismerjük” - mondta egy régi betege.

Bár orvosi engedélyét felfüggesztették, a férfit egyelőre nem gyanúsítják semmilyen bűnténnyel.