A gyilkosság óta nem beszél a 9 éves porcsalmai kisfiú

2010.03.05. 19:23
Elhagyhatta a kórházat pénteken az az asszony és kislánya, akiket csütörtök hajnalban támadtak meg Porcsalmán, a 34 éves családapa bele is halt a bántalmazásba. Az orvosok azért engedték haza az asszonyt, mert a tragédiát végignéző 9 éves kisfia sokkot kapott, a gyerek a történtek óta senkivel sem beszél.

A késekkel, baltával felfegyverkezett támadókat őrizetbe vette a rendőrség, előzetes letartóztatásukról szombaton dönt a nyíregyházi városi bíróság.

A család aludt, amikor a felfegyverkezett támadók csütörtök hajnalban rájuk rontottak. A 34 éves családfőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a férfi nem sokkal később meghalt. A súlyosan megsebesített özvegyet és 13 éves lányát pénteken hazaengedték a mátészalkai kórházból, azért, mert a legkisebb gyerek - aki a szobában elbújva nézte végig a tragédiát - sokkot kapott. A 9 éves kisfiú azóta senkivel sem beszél.

A rendőrség csütörtökön hat embert vett őrizetbe emberölés miatt. Közülük hárman még fiatalkorúak. A nyomozók szerint ittasan támadtak a családra, egy régi verekedést akartak megbosszulni. Szinte mindegyiknek volt már összeütközése a törvénnyel, egy kivételével valamennyien büntetett előéletűek.

A családfő többször volt már büntetve, elsősorban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt - közölte a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az őrizetbe vett szülők öt kiskorú gyermeket is nevelnek. Őket ideiglenesen a mátészalkai gyermekvédelmi központban, illetve nevelőszülőknél helyezték el. A támadók részben beismerő vallomást tettek, de azt, hogy pontosan ki, és mit csinált, még vizsgálják a nyomozók. A családtagok előzetes letartóztatásáról szombaton dönt a nyíregyházi városi bíróság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport