Lukrécia
15 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Bankrablót fogtak a Westendben

2010.03.06. 17:43 Módosítva: 2010.03.06. 23:53
Egy szabadnapos rendőrnek gyanús lett egy férfi, aki a bankfiókban sapkát és sálat viselt. A biztonsági őrök segítségével fogta el a férfit, akinél egy kést találtak. A Tv2 szerint a rabló hivatásos katona.

Bankfiókot próbált meg kirabolni egy férfi a fővárosban, egy VI. kerületi bevásárlóközpontban szombat délután, de a helyszínen tartózkodó, szabadnapos rendőr a biztonsági őrök segítségével elfogta. Az MTI úgy tudja, hogy a rablási kísérlet a Westendben történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján közöltek szerint az egyik biztonsági céghez érkezett riasztás, amely szerint Budapesten, a VI. kerület egyik bevásárlóközpontjában lévő pénzintézetben rablást kíséreltek meg.

Egy férfi ment be délután a bankfiókba, és egy papírlapot csúsztatott az alkalmazott elé, amelyen az állt, hogy a bevételt követeli. Az alkalmazott megnyomta a pánikgombot, mire a gyanúsított megpróbált elmenekülni.

A helyszínen tartózkodott a XIII. kerületi rendőrkapitányság egyik szabadnapos munkatársa, akinek gyanús lett a férfi viselkedése és ruházata (sapkát, sálat, kesztyűt viselt). A szolgálaton kívüli rendőr a helyszínre érkező biztonsági őrök segítségével elfogta a férfit. A férfi ruházatát átvizsgálva egy kést találtak nála a rendőrök.

Katona?

A Tv2 Tények és az m1 Híradó című műsora is arról számolt be szombat este, hogy az elkövető hivatásos katona. A TV2 szerint a férfi őrnagyi rangban van.

Sem a Honvédelmi Minisztérium, sem a rendőrség nem erősítette meg a televíziónak, hogy katona az elkövető, de a rendőrség közölte: az ügyet átadták az ügyészségi nyomozóknak. A TV2 szerint ebből is arra lehet következtetni, hogy valóban hivatásos katonáról lehet szó.