Visszatér a tél

2010.03.07. 10:53 Módosítva: 2010.03.07. 11:14
Télies időre kell számítani a következő héten, hétfőre virradóan akár mínusz 10 fok is lehet az ország egyes területein, áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A változóan felhős ég mellett hétfő estig több-kevesebb napsütés is várható. Éjszakára csökken a felhőzet, holnap eleinte még kevés lesz a felhő, majd délutántól délkelet felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet.

Ma szórványosan, holnap helyenként hózápor, kisebb havazás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, ma a Nyugat-Dunántúlon, holnap keleten erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4, -9 fok között, a szélvédett területeken -10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0, +5 fok között valószínű, írja a met.hu


A hét további részében eleinte változóan, majd erősen felhős, borult idő várható. Kezdetben néhol, majd az időszak második felében sokfelé várható havazás, délkeleten, keleten havaseső is lehet.


Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területének 40 százalékán valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -3, -10, majd +1, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +5 fok között várható.


Elszórtan számíthatunk hózáporokra, kisebb havazásra (kb. lepel - 3, 4
cm), ma napközben nagyobb eséllyel az ország középső és északi
tájain, míg holnap főként a Dunántúlon. A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi
határérték alatt valószínű.