Elfogták az erdőkertesi emberrablás értelmi szerzőjét

2010.03.13. 17:52
A rendőrök elfogták a csütörtöki fővárosi emberrablás értelmi szerzőjét, alig néhány órával azután, hogy társaira lecsaptak egy VII. kerületi bankfiókban.

Három emberrablót - egy nőt és két férfit - fogtak el a rendőrök pénteken egy Károly körúti bankfiókban. A Független Hírügynökség információi szerint a bűnözők 200 ezer eurót akartak kicsalni egy férfitől. Áldozatukat még csütörtökön Józsefvárosban tuszkolták egy kocsiba, és arra kényszerítették, hogy másnap egy Károly körúti bankból vegyen fel 200 ezer eurót.

A BRFK péntek délutáni tájékoztatása szerint a férfit elrablói egy állítólagos tartozása miatt verték meg, majd vitték magukkal csütörtökön. Ezután egy erdőkertesi ház pincéjébe zárták, majd péntek délelőtt egy VII. kerületi pénzintézetbe kísérték, hogy ott több tízmillió forintnak megfelelő összegű eurót vegyen fel nekik. A rendőrök a bankban ütöttek rajta az emberrablókon. Három embert fogtak el, két férfit és egy nőt.

A rendőrség szombati közleménye szerint néhány órával azután, hogy rajtaütöttek a társaságon, elfogták az emberrablás értelmi szerzőjét is. Mind a négyen őrizetben vannak, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.