Háromszázezres számlát kapott a fával fűtő néni

2010.03.17. 10:46
A gázszolgáltató szerint 20 nap alatt több mint 300 ezer forintnyi gázt használt el egy idős mezőhegyesi asszony. Hiába tiltakozott, kétszer is megpróbálták leemelni a pénzt a számlájáról.

A Beol híre szerint néni a gázszolgáltatónál ígéretet kapott, hogy utánajárnak a problémájának. Egy ismerőse javaslatára limitáltatta a kártyájáról leemelhető összeget, bár a pénzt nem tudták volna leemelni, ennyi pénzt ugyanis, mint mondta, még életében nem látott.

Braczkóné Mari Ilona pár nap múlva újabb, a reálisnál még mindig jóval nagyobb számlát kapott a cégtől, ez már 9664 forintról szólt. Ezúttal azonban sem a gázdíjtámogatást, sem a korábbi túlfizetés miatti jóváírást nem érvényesítették.

A néni újból szót emelt igazáért, közben a 9 ezret egyszer, a 300 ezer forintot kétszer kétszer is megpróbálták leemelni a számlájáról. Pár nappal később  a januári és februári számával, ami 4500 forintról szólt. Ez nagyjából megfelel a valóságnak. Az idős asszonyt a történtek mellett az is bántja, hogy még csak elnézést sem kértek tőle.

A GDF SUEZ Energia Magyarország Kft. az adatvédelmi szabályokra hivatkozva konkrétumokat nem adott ki az esetről. Ellenben közölték, hogy az ügyet a néni számára megnyugtató módon rendezik.