Cozma gyilkosai előzetesben maradtak

2010.03.22. 10:36 Módosítva: 2010.03.22. 11:15
Az előzetes információkkal ellentétben nem hét, hanem csak öt embert engedtek ki az előzetesből. Őket csoportos garázdasággal gyanúsítják, ügyüket elkülönítették a Cozma-gyilkosságtól.

Öt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatását szüntette meg pénteken a Veszprémi Városi Bíróság, közölte hétfőn Frankó Marianna, a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság folyatott nyomozást, amelyet a Cozma-ügytől elkülönített.

Az öt férfi előzetes letartóztatásának megszüntetéséről szóló elsőfokú, nem jogerős határozatot pénteken hozta meg a bíróság. Ennek értelmében négy személlyel – az enyingi K. Sándor (33), R. István (34), S. Tamás (28) és a pécsi K. Róbert (25) - szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság. A határozat a pécsi K. Henrik (28) esetében házi őrizetet rendelt el.

A Cozma-gyilkosság ügyében lefolytatott eljárástól a rendőrség elkülönítve kezelte a csoportos garázdaság ügyében lezajlott nyomozást. Továbbra is előzetes letartóztatásban vannak az emberölés gyanúsítottjai, olvasható a rendőrség közleményében.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy hétfőn további embereket engednek szabadon.

Nem volt rendkívüli esemény

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a hétvégén megjelent hírekkel ellentétben nem volt rendkívüli esemény Enyingen, ahol a szabaduló gyanúsítottak egy része lakik.

Március elseje óta a közbiztonsági háló nevű országos akció miatt mindenütt erőteljesebb a rendőri jelenlét, így azon a településen is. A hétvégén egy lakásbetörőt fogtak el, két autóban pedig kábítószert találtak, de egyik eset sincs összefüggésben a kiszabadult gyanúsítottakkal.