Gyilkos jégcsapok tartják rettegésben az oroszokat

2010.03.25. 10:46 Módosítva: 2010.03.25. 10:46
Idén eddig 5 áldozata és 147 sebesültje van a tetőről lehulló jégcsapoknak Szentpéterváron. A lakosok szerint nem megfelelőek a figyelmeztetések.

A legutolsó áldozat egy  21 éves lány, akit egy tető tisztításakor talált el egy jégcsap. A szentpétervári lány azóta kómában van.

Fotó: Kirill Kudrjavcev
Fotó: Kirill Kudrjavcev

"Nem volt semmilyen figyelmeztetés, hogy munkások dolgoznak a tetőn - mondta az AFP-nek a lány barátja. "Mikor kimegyek az utcára, úgy érzem, mint ha háborús övezetben lennék - mondja egy helyi lakos.

A városi hatóságok szerint a lány hibájából történt a  baleset, zenét hallgatott, ezért nem hallotta az utcai takarítók figyelmezetését. A felháborodott család azonban Dimitrij Medvegyev orosz elnökhöz fordult, hogy büntesse meg a felelősöket.

A helyiek azt mondják, a helyi hatóságok nem tesznek megfelelő előintézkedéseket, hogy megvédjék az embereket.

"Az idei hóesés példátlan volt, valóságos természeti katasztrófa. Sajnos ilyenkor vannak áldozatok. 13 ezer tető van Szentpéterváron, ilyen mennyiségű hónál hetente kéne tisztítani a jégtömböket. Ez lehetetlen, megbénulna a forgalom - mondta Jurij Oszipov, a szentpétervári önkormányzat egyik vezető tisztségviselője.

000T TRDV685476