A mentősök is légzőálarcot húztak

2010.03.31. 14:53 Módosítva: 2010.03.31. 14:53
Egy ember súlyos, öten könnyebb mérgezést szenvedtek egy XI. kerületi ipari mosodában. A kórházba szállított beteg által kilélegzett anyag a mentősöket is irritálta, akik ezért légzőálarcot húztak.

Többen is mérgezést kaptak szerdán kora délután, egy XI. kerületi, Nándorfehérvári úti ipari mosodában, a rozsdafolt eltávolításra használt oxál-dihidráttól. Egy embert súlyos mérgezéssel vittek kórházba a mentők, rajta kívül még öt dolgozó szenvedett enyhébb mérgezést, mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Mivel a bőrön át párolgó, illetve kilélegzett anyag a mentősöket is irritálni kezdte, ezért a mentőorvos és a sofőr tűzoltói kísérettel, légzőálarcban vitte kórházba a beteget.

A kórházba szállított dolgozó a rozsdafoltok eltávolítására használt oxál-dihitrát csomagolását bontotta ki, de csakhamar kaparni kezdett a torka, köhögött, rosszul lett.

A veszélyhelyzeti felderítő szolgálat nem mért veszélyes koncentrációt az anyagból a levegőben, mert csak kis mennyiség került ki a csomagolásból és valószínűleg az is kiszellőzött. Ettől függetlenül a tűzoltók alaposan átszellőztették az épületet.