Robbanás egy amerikai olajfinomítóban

2010.04.03. 11:14 Módosítva: 2010.04.03. 11:15
Öten meghaltak, ketten megsérültek, amikor robbanás történt, majd tűz ütött ki egy olajfinomítóban a Washington-állambeli Anacortes-ben. A finomítót nemrég büntették meg a biztonsági előírások be nem tartása miatt.

A robbanás és a tűz az anacortesi Tesoro Corp. finomítójában történt nem messze Seattle városától. Az elsődleges vizsgálatok szerint néhány dolgozó karbantartást végzett egy olyan részlegen, amelyben nagy mennyiségű éghető folyadék ömlött ki. A helyi mentősök információi szerint három férfi a helyszínen meghalt, két nő pedig a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Két másik férfit súlyos égési sérülésekkel került kórházba.

A detonáció ereje akkora volt, hogy a környékbeli házak is megrongálódtak, sőt a több kilométerre lakók is felébredtek. A robbanás utáni lángokat másfél óra alatt oltották el. Az anacortesi olajfinomítót egyébként tavaly áprilisban több mint 85 ezer dollárra büntették, amiért 17 biztonsági előírást megszegtek.

A mostani robbanás a legnagyobb olajfinomító-katasztrófa volt 2005 óta: akkor a BP American egyik olajfinomítójában történt detonáció, tizenöten meghaltak, százhetvenen megsérültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport