Három perc alatt kirámolták a lyoni kaszinót

Kirabolták a Fáraó nevű lyoni kaszinót: több tízezer eurót vitt magával az öt fegyveres, fehér ruhába öltözött tolvaj, akik mindössze három perc alatt végeztek. Senki nem sérült meg, csak a biztonsági őr, akit fellöktek.

Fegyveres rablótámadás történt egy lyoni kaszinóban. Öt álarcos férfi vasárnap hajnalban rontott be az épületbe 3 óra 4 perckor. Egyszer a levegőbe lőttek, majd elkezdték kiüríteni a kaszinó kasszáját, és 3 óra 7-kor már el is mentek. Több tízezer euróval (egyes hírek szerint 28 ezerrel) menekültek el, de azt pontosan nem tudni, mekkora összeget zsákmányoltak, azt a hatóság egyelőre nem közölte.

Az egyik rendőr elmondta: a támadók fehér overallban voltak, fejükön maszkot viseltek. "Nagyon gyorsan dolgoztak, alig két percig voltak benn"- mesélte a név nélkül nyilatkozó nyomozó.

A teremben 250-en tartózkodtak, amikor beléptek és kétszer a mennyezetbe lőttek.

A rablásban egyetlen vendég sem sérült meg. Mindössze egy biztonsági őr, akit a támadók fellöktek, amikor közbe akart lépni. A rendőrség szerint automata fegyvereik voltak a rablóknak, akik a helyszínről egy BMW-vel menekültek el.

Március 28-án a bázelii kaszinót rabolták ki hasonlóan, de a rendőrség szerint még korai lenne a kettő közötti összefüggésekről beszélni. Akkor álarcos fegyveresek rohanták le a svájci kaszinót, a rablók több százezer dollárt zsákmányolva távoztak a vendégekkel teli szórakozóhelyről. A francia határtól alig kétszáz méterre, Bázel mellett található Grand Casinóban történt rablásról a bázeli ügyészség számolt be vasárnap.