Fegyvert fogtak egy rendőrre Budafokon

2010.04.07. 18:27 Módosítva: 2010.04.07. 20:30

Ráfogta fegyverét az őt igazoltató rendőrre egy rabló szerdán a budafoki Zöldike utcában; a rendőr tüzelt, ennek következtében a rablót súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba, közölte Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese.

A korábbi információk még arról szóltak, hogy a rabló rálőtt a rendőrre, de ezeket módosította a rendőrség. Helyszínről tudósító olvasónk, Kovács Balázs szintén arról számolt be, hogy a rendőr sértetlen maradt, és órákkal később is ott volt a helyszínelésen.

Fotók: Kovács Balázs
Fotók: Kovács Balázs

Sagyibó Melinda elmondta, egy férfi és egy nő szerda délután kirabolta a XXII. kerületi Háros utca egyik kisboltját. A boltban tartózkodó két vevőt és két áruszállítót, valamint az alkalmazottat fegyverrel megfenyegették és a bevételt követelték. Az áruszállítók dulakodni kezdtek a fegyveres rablóval, eközben az elkövető női társa pénzt vett ki a kasszából, majd a két tettes elmenekült.

rend451

A kiérkező rendőrök a közeli Zöldike utcában igazoltatták a rablókat, de ekkor az egyik elkövető fegyvert fogott az egyik rendőrre. A rendőr ezután rálőtt a rablópáros férfi tagjára, aki súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint más nem sérült meg. A helyszínen az illetékes ügyész vizsgálja, hogy a lőfegyverhasználat jogos volt-e, tette hozzá Sagyibó Melinda.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport