Eva Rhodes gyilkosa beismerte tettét

2010.04.20. 11:53
Bűntudatot érez az az ózdi férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte Eva Rhodes brit állampolgárságú volt szépségkirálynőt, a Csizmás Kandúr Állatmenhely volt vezetőjét. A férfi a per első napján azt mondta, hogy volt munkaadója csak ígérgette, de végül nem emelte meg a fizetését, ráadásul, megütötte egy kutyapórázzal.

Eva Rhodesnak 2008 szeptemberében veszett nyoma. Egyik - tavaly áprilisban elfogott - alkalmazottját vádolják a megölésével. Az ózdi férfi a keddi tárgyaláson azt mondta: munkaadója folyamatosan helyzete javításával hitegette őt. Azért bántalmazta a végzetes estén a nőt, mert az egy kutyapórázzal megütötte őt.

Eva Rhodes brit állampolgárságú volt szépségkirálynő eltűnését még 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol az állatmenhely volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére töltötte fel telefonkártyáját (az esetet a biztonsági kamera is felvette). Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami eredménytelen volt.

A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben került a látókörükbe egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első tíz napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még legalább két napon át tárgyalják az ügyet.