Elmossa az eső az egész hetet

2010.05.03. 11:52
Többfelé várható zápor, zivatar a héten, a hőmérséklet 25 fokról 20-ra eshet vissza. A csapadékos és felhős időjárás ellenére mindennap számíthatunk néhány órás napsütésre.

Változékony időjárásra számíthatunk a héten, többfelé lehetnek záporok, zivatarok, tudtuk meg Gaál Árontól, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletesétől.

Már hétfőn is várható többfelé eső, az Időkép szerint a Dunántúlon és északon többfelé, délkeleten helyenként jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések is kísérhetik az intenzívebb zivatarokat.

Az OMSZ jelenlegi számításai szerint a csütörtök tűnik a legcsapadékosabb napnak, zivatarok főként a középső és keleti országrészben alakulhatnak ki. Többfelé heves zivatarok is előfordulhatnak.

Az eső mellett azonban mindennap számíthatunk rövid ideig napsütésre, a hőmérséklet pedig nem esik vissza jelentősen a hét második felében sem. A hétfőn és kedden várható 25 fok kicsit melegebbnek is számít a sokéves átlagnál, csütörtöktől több helyen 20 fokra mérséklődhet a hőmérséklet.