Mutyival jutott lakáshoz a volt csepeli rendőrkapitány?

2010.05.18. 13:24
Hűtlen kezelés bűntette miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása ügyében, erősítette meg a rendőrség kedden a csepel.info értesülését, hangsúlyozva azt, hogy az eljárás ismeretlen tettes ellen zajlik.

A csepel.info értesülése szerint Császár Mihály "jogosulatlanul olyan szociális bérlakáshoz jutott, melyet 2.511.092 forintból, közpénzből újított fel neki az önkormányzat vagyonkezelő cége, és amelyet nem sokkal később 3.003.000 forintért meg is vásárolhatott". Hozzátették: ebben az ügyben a Fidesz-KDNP tett feljelentést.

A lap felidézte, hogy a csepeli kettős gyilkosság ügyében a volt rendőrfőkapitánnyal összefüggésben bűnpártolás miatt is nyomozás folyik. Az MTI megkeresésére a Fővárosi Főügyészségen kedden azt közölték: a bűnpártolás miatt indult nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen zajlik, nem gyanúsítottak meg senkit az ügyben.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség március végén rendelte el a bűnpártolás ügyében a nyomozást, miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázására, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármilyen felelősség annak kapcsán, hogy az iskola lelőtt igazgatója a gyilkosság napján feljelentést készült tenni a csepeli rendőrkapitányságon, ám ennek nincs nyoma, noha a férfi bizonyíthatóan járt aznap a rendőrségen.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

A kettős emberöléssel kapcsolatban a BRFK két büntetőeljárást is folytat: az életvédelmi osztály az emberölés miatt folytat nyomozást a gondnokkal és a volt gazdasági igazgatóval szemben, előzetes letartóztatásuk mellett. A gazdaságvédelmi osztály sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás bűntett miatt folytatnak eljárást, ennek során gyanúsítottként hallgatták ki a volt gazdasági igazgatót és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.