Két év felfüggesztett kapott az újszülöttjét megölő lány

2010.05.19. 12:20
Két év felfüggesztett börtönt kapott az újszülött csecsemőjét megölő diáklány szerdán a Pest Megyei Bíróságon. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a terhességét mindvégig titkoló lány rideg, bizalomhiányos környezetben élt. Az ítélet nem jogerős.

Az annak idején 15 éves lány szerelmi viszonyba került egy fiatalemberrel, de kapcsolatukat mindkét család ellenezte, tiltotta. Ezek után titokban folytatták kapcsolatukat, azt sem árulták el senkinek, hogy a lány teherbe esett. Éppen a vádlott 16. születésnapját ünnepelték nagyobb társaságban, amikor a szülés megindult. A lány a WC-ben megszülte kisfiát, majd, hogy sírása el ne árulja, WC-papírral teletömte a száját. Az egészségesen újszülött néhány percen belül megfulladt.

A bíróság elfogadta a védő, Bárándy Péter érvelését és a vádlott tudatszűkült állapotára is tekintettel két év fiatalkorúak börtönére ítélte a lányt, az ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet indoklása szerint a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a lány bizalomhiányos környezetben élt. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett.