A belgrádi parlament lépcsőire hajtott

2010.05.23. 14:01 Módosítva: 2010.05.23. 14:49
Először a forgalommal szemben haladt, majd a közelben posztoló rendőr elől a járdára és végül a parlament lépcsőire hajtott egy férfi Belgrádban. A szemtanúk szerint ittas férfi végül a parkolóban állt meg.

Kisebb ámokfutást rendezett Belgrád belvárosában egy férfi, az erről készült videó a napokban került fel az internetre. Az autós először a forgalommal szembe haladt a parlament előtti téren, ahol a közelben posztoló rendőrnek nem sikerült feltartóztatnia.

A Blic című szerb lap cikke szerint Zorán Jovcsics üzletember nyitott ajtóval araszolt az úton, miközben a rendőr megpróbálta megállítani. Egyszer csak egy gyors balkanyarral felszaladt a járdára a palrament elé, ahol részben a lépcsőkön hajtott tovább.

A hajmeresztő manőver után a parlament parkolójában állt meg, és a szemtanúk beszámolói szerint nem túl biztos lábakon állva telefonálni kezdett. Sokak szerint érthetetlen, hogyan került a menetiránnyal szembeni sávba, hiszen a két oldalt betonelemek választják el egymástól.

Szakértők szerint a legenyhébb büntetés az lenne, ha büntetőpontokat kapna az üzletember, emellett 3 hónapra elvennék a jogosítványát és 15-30 ezer dináros (40-80 ezer forint) rónának ki rá. Ha a bíróság nem lesz kegyes a 3000 dolgozót foglalkoztató cégtulajdonoshoz, akkor akár a bírság mellett 60 napra börtönbe is küldheti.

Ámokfutó a belgrádi parlament lépcsőjén
Ámokfutó a belgrádi parlament lépcsőjén

Az Alo! című belgrádi lap megpróbálta utolérni Jovcsicsot. A férfi először tagadta, hogy bármikor is szabálysértést követett volna el, később annyit mondott, hogy az eset talán egy éve történhetett, és perrel fenyegette meg a lapot, ha közzé teszi a felvételeket.