Kigyulladt az Álomhajó

2010.05.23. 17:18 Módosítva: 2010.05.23. 21:11
Tűz ütött ki vasárnap az MS Deutschland nevű sétahajón, amin az Álomhajót forgatták.

Tűz ütött ki vasárnap az MS Németország (MS Deutschland) sétahajó gépházában egy norvég kikötőben, körülbelül hatszáz embert kellett róla a partra menekíteni. A tűz délben ütött ki, délután négyre már az összes utas a parton volt. Az utasok zöme német, de a fedélzeten egy magyar utas is volt.

Az MS Deutschland német luxushajóból füst gomolyog a norvégiai Eidfjorden kikötőjében
Az MS Deutschland német luxushajóból füst gomolyog a norvégiai Eidfjorden kikötőjében

"Eddig nincsenek hírek sebesültekről" - nyilatkozta vasárnap délután a mentőszolgálat szóvivője, Per Fjeld, aki elmondta, hogy a gépházban keletkezett tűzet még nem sikerült eloltani, "túl nagy a forróság, előbb le kell hűteni a közvetlen környéket".

Az utasok "rendezetten távoztak a hajóról a partra" - jellemezte a norvég kikötőben, Eidfjordban tapasztalt helyzetet a szóvivő.

Az MS Deutschland fedélzetén forgatták Németországban 1981 és 1984 között a ZDF népszerű televíziós sorozatát, az Álomhajót (Das Traumschiff).

A hajó akkor is szerepelt a hírekben, amikor 2000 július 25-én a Párizsnál lezuhant Concorde fedélzetén lévő utasok mindegyike az akkor New York-ban horgonyzó MS Deutschlandra tartott, egy 16 napos dél-amerikai körutazásra - írja a Független Hírügynökség.