Áldozata buktatta le a csalót

2010.05.26. 15:00
Elfogták azt a kőbányai férfit, aki hosztesz munkákat kínált lányoknak a Forma 1 idejére. A jelentkezőktől ötezer forintot kért munkaruha gyártására, ám sem ezt, sem munkát nem biztosított számukra. Végül egyik áldozata buktatta le.

A 28 éves férfi ellen csalás vétsége miatt folytat eljárást a X. kerületi rendőr-főkapitányság

Az eddigi adatok szerint a fiatalember Szabó Zsolt, illetve Balogh István álneveken 2010 májusában több lánnyal kötött szerződést hosztesz-munkákra. A lányoknak a 2010-es Forma 1-en kellett volna hostessként dolgoznia.

A csaló fejenként ötezer forintot gombolt le áldozatairól, arra hivatkozva, hogy munkaruhát gyártat nekik. Ennek ellenére sem az ígért ruhát, sem munkalehetőséget nem kaptak.

A férfi beazonosításán a rendőrség már régóta dolgozott, végül az egyik áldozat segítségével hétfőn megszervezett találkozón csaptak le rá és fogták el. Kiderült, hogy a férfi ellen a XI. kerületi rendőrkapitányság már elfogatóparancsot adott ki csalás ügyében. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az áldozatokat arra kéri, hogy akit  sikerült becsapnia, az jelentkezzen a rendőrségen.