Megijedtek a maguk készítette bombától

2010.05.26. 12:43 Módosítva: 2010.05.26. 13:11
Gyújtóbombát készítettek kamaszok egy kaposvári lakásban. Egyikük értesítette a rendőröket, akik kiürítették a házat, és hatástalanították a bombát.

Gyújtóbombát készítettek kamaszok egy négyemeletes kaposvári ház egyik lakásában, majd feltehetően maguk is megijedtek az eredménytől, mert egyikük, egy 16 éves fiatalember, jelentette az esetet a rendőrségen.

A kapospont.hu információi szerint a fiatalember délután fél 4-kor ment be a kapitányságra, és elmondta, hogy tudomása szerint a ház egyik lakásában bomba van.

A bejelentés után a rendőrök este körülbelül másfél órára az utcára küldték a pizsamás lakókat és kordonnal körbezárták a Honvéd utcai lakóházat, és értesítették az ORFK tűzszerészeit.

Koncz Katalin rendőrségi szóvívő szerint a készenléti rendőrség szakemberei röntgennel vizsgálták meg a lezárt csomagot, és megállapították, hogy a benne lévő szerkezet gyújtóbomba. Egy részét a ház előtt megsemmisítették, az anyagmaradványokat pedig elszállították további vizsgálatra.

A szóvivő szerint a gyújtóbomba okozhatott volna személyi sérülést, ha felrobban, a szomszédos lakásokban azonban nem keletkezett volna kár.

A szerkezetet négy fiatalember szerelte össze, ellenük robbanószerrel visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a fiataloknak a kísérletezésen kívül volt-e egyéb céljuk is a bomba készítésével.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport