Életfogytiglanit is kaphat a pécsi ámokfutó

2010.05.27. 13:18
G. Ákost, az egy halálos áldozattal járó pécsi lövöldözés elkövetőjét életfogytiglani börtönre is ítélhetik, mert előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. Az elmeorvos szakértő véleménye szerint a 23 éves egyetemista büntethető.

A korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottját. G. Ákost a nyomozók csütörtökön újra megpróbálták kihallgatni, de ezúttal is megtagadta a vallomástételt.

Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy G. Ákost már nem több emberen elkövetett emberölés kísérletével, hanem előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. A bíróság a gyógyszerészhallgatót ezért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, a gyanúsítás megváltoztatását az ügyben felmerült bizonyítékok alapozták meg, amelyek eredményeként a nyomozás rövid időn belül befejeződhet.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

Az elmeorvos szakértő közelmúltban elkészült véleménye szerint a gyógyszerészhallgató nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, de mivel személyiségének kóros elváltozása csak korlátozta, de nem akadályozta tettének reális értékelésében, büntethető. A törvény értelmében a szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a kiszabható büntetést.

A Pécsi Városi Bíróság szerdán úgy döntött, augusztus 28-ig meghosszabbítja G. Ákos előzetes letartóztatását, mert esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport