Lezárták az M6-os autópályát

2010.05.30. 17:39 Módosítva: 2010.05.31. 07:16
Várhatóan hétfő reggelig marad lezárva az M6-os autópálya mindkét útpályája a Tolna megyei Tengelictől délre, mert az özönvízszerű eső miatt a jobbpályán a leállósáv leszakadt a 127-es km-szelvénynél. Vasárnap négy autó ütközött össze az M6-os Tolna megyei szakaszán, ezért lezárták a Budapest felé vezető pályát.

A balpálya 126-os km-szelvényénél egy autó megcsúszott egy vízátfolyáson, ez okozta a balesetet. Négy autó érintett a balesetben, de nem egymással ütköztek, hanem egymást követően csapódtak a szalagkorlátnak. Sérültekről nem tudni. Az autópályát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták Tengelicnél, a rendőrök a hatos útra terelik a forgalmat.

A Pécs felé közlekedőket is leterelik az autópályáról, mert az eső miatt meghibásodott az útpálya. 15 óra előtt jégeső, majd özönvízszerű eső esett egy rövid szakaszon. A környező földeken összegyűlt esővizet a vízelvezető rendszer nem tudta elvinni, alámosta a sztráda jobbpályáját. A 127 km-szelvénynél egy vadátjáró alatt leszakadt a leállósávból körülbelül tíz négyzetméternyi burkolat. A víz megrongálta a vadátjáró alatti vízelvezető rendszert, burkolatot.

Most izsgálják, hogy a haladó sávok alatt stabil-e a töltés, utána döntenek arról, hogy a Pécs felé vezető oldalon lehetővé teszik-e a közlekedést. Erre hétfő reggelnél előbb nem kerül sor, mert időközben újra eleredt az eső. Emiatt nem oldják fel az útzárat a balpályán sem, amelyet a balesett miatt zártak le.

A régi hatos úton sem zavartalan a közlekedés: Dunaszentgyörgy és Szekszárd között a 122 km-szelvénynél 25 centiméteres víz borítja az utat, ezért azt lezárták, és itt is kerülniük kell az autósoknak. A közútkezelő munkagépekkel igyekezett felszabadítani az utat, de a markolók megsüllyedtek, így nem sikerült elvezetni a vizet, sarat. A rendőrség ezért továbbra is eltereli a forgalmat Dunaszentgyörgyön át Fadd felé várhatóan hétfő reggelig.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport