Az elrabolt német bankárfeleség holttestét találhatták meg

2010.06.04. 15:07
Minden valószínűség szerint megtalálták annak a heidenheimi bankárfeleségnek a holttestét, akit május 12-én raboltak el otthonából.

A holttest azonosítása folyik, és a vizsgálat eredményét később hozzák nyilvánosságra. A jelek azonban arra utalnak, hogy az ismeretlen tettes – vagy tettesek – által május közepén elrabolt, 54 esztendős Maria Bögerl holttestéről lehet szó.

A gallyakkal borított tetemre egy kutyáját sétáltató nő talált rá egy Heidenheimtől mintegy 10 kilométerre lévő erdőben, nem messze attól a helytől, ahol a rendőrök korábban Maria Bögerl mobiltelefonját megtalálták. Ugyancsak nem messze a szóban forgó helytől helyezte el a család a rablás másnapján a valószínű tettes által követelt 300 ezer eurós váltságdíjat, azt azonban végül senki nem vette át. Az elrabolt Maria Bögerl ezen a napon telefonon még beszélhetett férjével, a heidenheimi takarékpénztár igazgatójával, és annyit mondott, hogy halállal fenyegetik őt. Azt követően az emberrabló nem jelentkezett többé.

Heidenheimet és környékét napokon keresztül több száz rendőr fésülte át, a kutatásban helikopterek, illetve nyomozókutyák is részt vettek, de a nyomozás eredménytelen maradt. Az egész országot megrázta, amikor a ZDF közszolgálati televízión keresztül Maria Bögerl férje és két felnőtt gyermeke sírva könyörgött az emberrablónak a feleség, illetve az édesanya szabadon bocsátásáért. Felhívásuk azonban minden reagálás nélkül maradt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport