Bernát, Felícia
EUR 384,66 Ft
USD 364,42 Ft
8 °C
30 °C

Eltűnt a Föld körül hajózó 16 éves lány

2010.06.11. 06:32 Módosítva: 2010.06.11. 06:32
Eltűnt csütörtökön az Indiai-óceán egyik távoli sarkában az a 16 éves kaliforniai lány, Abby Sunderland, aki több mint öt hónapja indult el egyedül Föld körüli vitorlásútra - közölte fivére újságírókkal. Eltűnése előtt vészjeleket adott le.

Utoljára közép-európai idő szerint csütörtökön 15 órakor beszélt vele műholdas telefonon az őt segítő csapat. A testvér, Zac Sunderland, aki tavaly, 17 éves korában megtett egyedül egy Föld körüli vitorlás utat, elmondta, hogy a telefonbeszélgetés megszakadt, és Abby nem sokkal ezután adott le két segélyhívó jelet.

Zac szerint húga tapasztalt, de az Indiai-óceán nagyon veszélyes hely. Legutóbbi ismert helyzete Madagaszkártól több mint 3000 kilométerrel keletre és ugyanekkora távolságra Ausztráliától nyugatra volt. A legközelebbi hajó kétnapi útra volt akkor tőle.

A Qantas ausztrál légitársaság közölte, hogy küldött egy bérelt repülőgépet Abby keresésének segítésére.

A lány rekordot akart dönteni, legfiatalabb lányként megszakítás nélkül akarta körbevitorlázni a Földet, de áprilisban fel kellett ezt adnia, mert hajója javítása végett kényszerpihenőt kellett tartania a fokvárosi kikötőben. Az utat mindazonáltal folytatta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek