Házkutatást tartottak a dögei polgármesteri hivatalban

2010.06.11. 15:26 Módosítva: 2010.06.11. 15:49
Házkutatást tartottak a polgármesteri hivatalban Dögén, tanúként hallgatták meg a hivatal pénztárosát. Egyelőre nem tudni, hogy a polgármester ügyében jártak-e ott, akit vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolnak.

Házkutatást tartottak pénteken a dögei polgármesteri hivatalban, mondta Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője. Bejelentés érkezett a rendőrségre, ezért vált szükségessé, hogy soron kívül házkutatást tartsanak. Senkit sem vettek őrizetbe, de tanúként meghallgatták a hivatal pénztárosát.

A megyei főügyészség későbbra ígért tájékoztatást arról, hogy a házkutatás összefüggésben van-e Vincze Ferenc Tibor polgármester ügyével, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádol.

A Szabolcs megyei bíróságon a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt folyik eljárás Vincze Ferenc Tibor ellen. Ítélethirdetés június 11-én lett volna, de immár sokadszorra kellett elhalasztani a tárgyalást, mert a polgármester beteget jelentett.

A becsatolt orvosi igazolásban szereplő egészségügyi problémák megállapítására a bíróság szakértőt rendel ki, és ha a szakértői vélemény alapján a bíróság azt állapítja meg, hogy a vádlott nem beteg, akkor az elmulasztott tárgyalás miatt Vincze Ferenc Tibor elővezetését rendeli el, illetve tárgyalási őrizetbe vetetheti.